Publiceringsdatum: 2025-01-31
Letar du efter en chans att arbeta som doktorand på Högskolan Dalarna? Nu är det möjligt. Högskolan Dalarna behöver någon som vill arbeta deltid. Om du är tillgänglig för 6 månader eller längre, ta en titt på denna jobbannons. Platsen där jobbet finns ledigt är i Borlänge.
Högskolan Dalarna söker för närvarande efter ambitiösa individer som vill utvecklas i rollen som doktorand. Kolla in deras ledig tjänst och se om du har vad som krävs för att bli en del av deras team. Bli en del av Högskolan Dalarna genom att ansöka till jobbet som doktorand senast söndag den tjugotredje februari 2025.
Vill du vara med och forska om det positiva energidistriktet (PED) för den framtida klimatneutrala staden?
Högskolan Dalarna är mitt i en spännande förändringsresa. Ett helt nytt campus har nyligen invigts med helt nya möjligheter att möta personalens och studenternas behov av en attraktiv arbetsplats och studiemiljö. Med utgångspunkt i högskolans strategi har ett omfattande utvecklingsarbete genomförts med att förändra vår organisation för framtiden där hållbarhet är ett fokusområde. Högskolan har nyligen erhållit forskarutbildningsrättigheter inom området Resurseffektiv byggd miljö.
Högskolan Dalarna bedriver solenergiforskning sedan snart 40 år och etablerade ett magisterprogram i solenergi redan 1999. Forskningen är systeminriktad och tillämpad och sker oftast i samarbete med företag. Tyngdpunkten finns inom solenergi och energieffektivisering i byggnader, både i simulering/modellering och provning av kompletta system för uppvärmning och kylning av byggnader.
Doktorandarbetet omfattar medverkan i ett befintligt forskningsprojekt: SDG-BASED. Projektet syftar till att utveckla och implementera ett klassificeringssystem som är skräddarsytt för energipositiva stadsdelar (’Positive Energy Districts’ på engelska, PEDs) och inspirerat av FN hållbara utvecklingsmål (SDG). PED, inklusive positiva energibyggnader (PEB), kännetecknas av en positiv energibalans i en grupp byggnader, med ökad användning av lokala förnybara energikällor och uppnående av miljömässiga, ekonomiska och sociala fördelar. I dessa urbana energikonfigurationer förvandlas den rena energikonsumenten till en prosument, som spelar en aktiv roll i den framtida energiomställningen. För att denna omvandling ska kunna ske, ramas projektet in av en samskapande process med målsättningar som att förbättra den byggda infrastrukturen, skapa en mer överkomlig förnybar energibaserad marknad, samt öka flexibiliteten hos byggnader och distrikt som både producerar och konsumerar energi. Projektet stöder lokala aktörer för att uppnå långsiktig hållbarhet.
Detta forskningsprojekt (SDG-BASED) finansieras av externa medel via svenska energimyndigheten, inom ramen för det europeiska CETP (Clean Energy Technology Partnership).
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har:
Särskild behörighet att antas till forskarutbildningen i Energisystem i byggd miljö inom området Resurseffektiv byggd miljö har den som:
För denna doktorandtjänst krävs även:
Urval bland sökande som uppfyller behörighetskraven ska göras med hänsyn till deras förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Utöver de behörighetskrav som anges i den allmänna studieplanen kommer vi i denna tillsättning även att bedöma följande:
För att lyckas i projektet behöver du ha en stark initiativförmåga och kunna arbeta självständigt, både praktiskt och teoretiskt. En god analytisk och kreativ förmåga är mycket viktigt, liksom ett stort intresse för att söka ny kunskap. Du behöver även ha god samarbetsförmåga, då du förväntas samarbeta med såväl interna som externa aktörer inom forskningsprojektet SDG-BASED.
Erfarenhet av energieffektiva byggnader och stadsplanering och tillhörande teori är meriterande.
Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.
Endast den som antas eller redan har antagits till en forskarutbildning vid en högskola får anställas som doktorand. Doktorandanställningen är på deltid (50%) och tidsbegränsad enligt 5:e kapitlet i Högskoleförordningen, tillträdes snarast efter överenskommelse. Anställningen är placerad vid Institution för information och teknik på Campus Borlänge. Doktoranden kommer att ingå i den mångvetenskapliga forskningsprogrammet vid avdelningen för Energi och byggteknik vid Högskolan Dalarna. Doktoranden antas formellt som forskarstuderande vid forskarutbildningen på Högskolan, energisystem i byggd miljö, med doktorsexamen som slutmål.
Tillträde sker snarast efter överenskommelse. Lönen följer Högskolan Dalarnas doktorandstege.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.
Vi har möjlighet att erbjuda medflyttarservice via Rekryteringslots Dalarna.
Din ansökan ska innehålla:
Vid frågor om din ansökan är du välkommen att kontakta rekrytering@du.se
Du ansöker via vår webbplats senast 2024-02-21.
Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.
afm@du.se
Professor (studierektor för doktoalprogrammet och ledare för SDG-BASED-projektet)
xza@du.se
Antal tjänster | 1 |
---|---|
Arbetstid | Deltid |
Företagsnamn | Högskolan Dalarna |
Lön | Fast månads- vecko- eller timlön |
Omfattning | 6 månader eller längre |
Organisationsnummer | 2021002908 |
Typ av anställning | Vanlig anställning |
Yrke | Doktorand |
Yrkesområde | Pedagogik |
Högskolan Dalarna söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Borlänge. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Högskolan Dalarna skickar du in din ansökan senast 2025-02-23.
Källa: Arbetsförmedlingen
MÄLARDALENS UNIVERSITET söker en person till tjänsten som doktorand i Västerås.
2025-01-28
Mer infoLuleå Tekniska Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Luleå.
2025-01-16
Mer infoLinnéuniversitetet söker en person till tjänsten som doktorand i Växjö.
2025-01-08
Mer info