Publiceringsdatum: 2024-12-17
Här är din möjlighet att bli en del av teamet hos Göteborgs Universitet genom att arbeta som doktorand. Göteborgs Universitet söker en medarbetare på heltid som vill arbeta 6 månader eller längre. Kan det vara du? Göteborg är platsen där detta jobb har sin tjänsteort.
Göteborgs Universitet söker för närvarande efter en person att anställa inom doktorand-branschen. Ta en titt på deras lediga tjänst för att se om något av dem passar just dig. Låt Göteborgs Universitet hjälpa dig att uppnå dina karriärmål som doktorand! Ansök seast onsdag den åttonde januari 2025.
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Doktorandplats i medicinsk vetenskap
Titel på projektet: Ungas psykiska hälsa i en turbulent tid med globala polykriser. En longitudinell studie av ojämlikhet i grannskap, hanteringsstrategier och samhälleliga kostnader med hjälp av STARS-kohorten
Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa finns vid Institutionen för medicin vid den Medicinska fakulteten Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet. Avdelningen bedriver omfattande undervisning och forskning inom global folkhälsovetenskap, allmänmedicin, arbetsmedicin, miljömedicin, socialmedicin, läkemedelsanvändning och läkemedelspolicy. Vi bedriver även undervisning och forskning inom nutritionsepidemiologi, försäkringsmedicin, innovation och nyttiggörande, hälsoekonomi, biostatistik och registerepidemiologi.
Universitetsgemensam information om vad det innebär att vara doktorand vid Göteborgs universitet kan du finna på universitetets doktorandsidor https://www.gu.se/utbildning-till-att-bli-forskare
Utbildning i medicinsk vetenskap består i att genomföra ett vetenskapligt projekt och att delta i kurser på forskarnivå om minst 30 högskolepoäng. Utbildningen avslutas med att doktoranden skriver en vetenskaplig sammanläggningsavhandling eller en monografi motsvarande minst 120 högskolepoäng. För mer information om utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin se https://www.gu.se/sahlgrenska-akademin/var-forskarutbildning
Projekt: Forskargruppen STARS (Study of Adolescence Resilience and Stress) bedriver forskning främst kring riskprofiler och skyddsfaktorer avseende psykisk och fysisk hälsa hos ungdomar. Denna pågående kohortstudie följer ungdomar från 13 års ålder, med uppföljande undersökningar vid 15, 18 och 23 års ålder, där den senaste uppföljningen nu är under planering. Huvudsyftet med STARS-projektet är att studera hur kronisk stress påverkar och förutsäger framtida hälsoutfall. Mer specifikt syftar projektet till att studera hur stress, som uppfattas olika bland ungdomar med varierande socioekonomisk bakgrund och migrationsbakgrund, samt låg stresstålighet under tonåren, bidrar till utvecklingen av fetma, förhöjt blodtryck och psykisk ohälsa senare i livet.
Under 10-årsuppföljningen kommer datainsamlingen att genomföras genom enkäter, fysiska undersökningar och fokusgruppsintervjuer. Huvudfokus är att utforska hur hälsotillståndet förändras hos individer som övergår från ungdom till ung vuxen i en tid präglad av globala polykriser. Projektet syftar till att fördjupa vår förståelse för hur ojämlikhet i bostadsområden och hanteringsstrategier påverkar ungas psykiska hälsa, samt de samhälleliga kostnaderna kopplade till psykisk ohälsa.
Vi söker en engagerad och motiverad kandidat till STARS-projektet. Dokumenterad erfarenhet av arbete med intervjumetodik, registerdata (t.ex. SCB), datahantering samt goda kunskaper i statistikprogram som Stata, SPSS eller R; 3 är meriterande. Det är önskvärt att kandidaten har en bakgrund inom hälso- och sjukvårdsforskning med fokus på barn och ungdomar. Vidare är erfarenhet av hälsoekonomiska beräkningar, statistiska analysmetoder såsom flernivåregressionsanalys och longitudinella studier en fördel. Vi värdesätter god kommunikations- och organisationsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt och som en del av ett tvärvetenskapligt team. Projektet förutsätter att kandidaten har utmärkta kunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift.
Forskarutbildning omfattar fyra års heltidsstudier och leder fram till en doktorsexamen. Inom ramen för din doktorandanställning kan du ha institutionstjänstgöring i en omfattning av max 20 % av heltid fördelat under hela utbildningstiden vilket i så fall genererar motsvarande förlängning av utbildningstiden. Institutionstjänstgöring omfattar vanligtvis undervisning på grundnivå och avancerad nivå, men även forskning och administration kan ingå.
För tillträde till forskarutbildning på forskarnivå krävs grundläggande och i förekommande fall den särskilda behörighet som är fastställd i den allmänna studieplanen för forskarutbildningsämnet.
Grundläggande behörighet till forskarutbildning på forskarnivå har den som:
1. avlagt examen på avancerad nivå, eller
2. fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
3. på annat sätt inom eller utom landet förvärvat motsvarande kunskaper.
Särskild behörighet till forskarutbildning i medicinsk vetenskap har den som:
med godkänt resultat fullgjort kurs engelska B/6 eller bedöms ha förvärvat motsvarande kunskaper genom tidigare studier.
Har du frågor om projektet är du välkommen att kontakta:
Huvudhandledare Yun Chen, docent, Institutionen för medicin
e-post: yun.chen@gu.se
Biträdande handledare Peter Friberg, professor, Institutionen för medicin
e-post: peter.friberg@gu.se
För ytterligare information och för att söka platsen se den fullständiga annonsen på https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar
Ansökan ska vara inkommen senast: 2025-01-08
Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Antal tjänster | 1 |
---|---|
Arbetstid | Heltid |
Företagsnamn | Göteborgs Universitet |
Lön | Fast månads- vecko- eller timlön |
Omfattning | 6 månader eller längre |
Organisationsnummer | 2021003153 |
Typ av anställning | Vanlig anställning |
Yrke | Doktorand |
Yrkesområde | Pedagogik |
Göteborgs Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Göteborg. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Göteborgs Universitet skickar du in din ansökan senast 2025-01-08.
Källa: Arbetsförmedlingen
Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.
2024-12-13
Mer infoGöteborgs Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Göteborg.
2024-12-17
Mer infoGöteborgs Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Göteborg.
2024-12-05
Mer info