Publiceringsdatum: 2025-01-30
En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som doktorand hos Göteborgs Universitet. Sök nu om du är intresserad av att arbeta heltid hos Göteborgs Universitet under 6 månader eller längre. De letar just nu efter nya medarbetare. Arbetsplatsen ligger nära tillhands om du är bosatta i Göteborg som är tjänsteorten.
Företaget Göteborgs Universitet erbjuder just nu spännande karriärmöjligheter. Om du vill jobba som doktorand har de nu ett ledigt jobb - kolla in annonsen för att se om du har rätt erfarenhet. Sista ansökningsdagen till jobbet som doktorand hos Göteborgs Universitet är torsdag den tjugosjunde februari 2025.
Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Doktorandplats i medicinsk vetenskap
Titel på projektet: Extracellulära vesiklars betydelse i tumörvävnad
Avdelningen för kirurgi finns vid Institutionen för kliniska vetenskaper vid den Medicinska fakulteten Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.
Universitetsgemensam information om vad det innebär att vara doktorand vid Göteborgs universitet kan du finna på universitetets doktorandsidor https://www.gu.se/utbildning-till-att-bli-forskare
Utbildning i medicinsk vetenskap består i att genomföra ett vetenskapligt projekt och att delta i kurser på forskarnivå om minst 30 högskolepoäng. Utbildningen avslutas med att doktoranden skriver en vetenskaplig sammanläggningsavhandling eller en monografi motsvarande minst 120 högskolepoäng. För mer information om utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin se https://www.gu.se/sahlgrenska-akademin/var-forskarutbildning
Projektet kommer att fokusera på extracellulära vesiklar (EV), en heterogen grupp av nanopartiklar med dubbellagersmembran som frisätts av alla celler och är involverade i alla cancerns kännetecken. Det övergripande målet med detta projekt är att beskriva nya mekanismer för cancerutveckling och progression, och hur extracellulära vesiklar kan reglera dessa processer. Vi har nyligen utvecklat en banbrytande metod för att isolera höggradigt renade EV direkt från vävnad (Crescitelli R, Nature Protocols, 2021).
Doktoranden kommer att använda denna nya teknik för att utforska de EV som frisätts i tumörvävnader under olika förhållanden. Största delen av arbetet kommer att utföras på melanomvävnad från möss. Tack vare samarbetet med professor Roger Olofsson-Bagge kommer doktoranden emellertid att ha tillgång till nästan obegränsade mängder färska och frysta tumörprover från människor. I samarbete med professor Jan Lötvall, en pionjär inom EV-fältet, kommer doktoranden att ha tillgång till de mest avancerade teknikerna för isolering och karakterisering av EV.
Läs mer om Rossella Crescitellis forskargrupp www.gu.se/en/research/rossella-crescitelli
Genom att optimera förhållandena för att samla in tumörvävnads-EV siktar vi på att belysa de vägar genom vilka celler i tumörmikromiljön kommunicerar och hur detta bidrar till tumörprogression. Den kunskap som genereras från detta projekt kommer att förbättra vår grundläggande förståelse för EV, cancer och skapa en plattform för att utveckla framtida terapier och diagnostiska metoder. Arbetet inkluderar användning av cellulära och molekylära metoder, inklusive cellodling, funktionella analyser och proteinanalyser, samt arbete med flödescytometri, elektronmikroskopi och avancerade metoder för isolering och karakterisering av extracellulära vesiklar.
Kandidaten bör ha en bakgrund inom exempelvis cellbiologi (cellodling) och biokemi (Western blotting). Erfarenhet av flödescytometri är meriterande. Kännedom om extracellulära vesiklar, musmodeller och masspektrometri är en fördel. Förmåga att kommunicera på engelska, både skriftligt och muntligt, är nödvändigt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper som engagemang, initiativ- och samarbetsförmåga.
Forskarutbildning omfattar fyra års heltidsstudier och leder fram till en doktorsexamen. Inom ramen för din doktorandanställning kan du ha institutionstjänstgöring i en omfattning av max 20 % av heltid fördelat under hela utbildningstiden vilket i så fall genererar motsvarande förlängning av utbildningstiden. Institutionstjänstgöring omfattar vanligtvis undervisning på grundnivå och avancerad nivå, men även forskning och administration kan ingå.
För tillträde till forskarutbildning på forskarnivå krävs grundläggande och i förekommande fall den särskilda behörighet som är fastställd i den allmänna studieplanen för forskarutbildningsämnet.
Grundläggande behörighet till forskarutbildning på forskarnivå har den som:
1. avlagt examen på avancerad nivå, eller
2. fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
3. på annat sätt inom eller utom landet förvärvat motsvarande kunskaper.
Särskild behörighet till forskarutbildning i medicinsk vetenskap har den som:
med godkänt resultat fullgjort kurs engelska B/6 eller bedöms ha förvärvat motsvarande kunskaper genom tidigare studier.
Har du frågor om projektet är du välkommen att kontakta:
Huvudhandledare Rossella Crescitelli, docent, Institutionen för kliniska vetenskaper,
e-post: rossella.crescitelli@gu.se
Biträdande handledare Jan Lötvall, professor, Institutionen för medicin,
e-post: jan.lotvall@gu.se
För ytterligare information och för att söka platsen se den fullständiga annonsen på https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/lediga-anstallningar
Ansökan ska vara inkommen senast: 2025-02-27
Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Antal tjänster | 1 |
---|---|
Arbetstid | Heltid |
Företagsnamn | Göteborgs Universitet |
Lön | Fast månads- vecko- eller timlön |
Omfattning | 6 månader eller längre |
Organisationsnummer | 2021003153 |
Typ av anställning | Vanlig anställning |
Yrke | Doktorand |
Yrkesområde | Pedagogik |
Göteborgs Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Göteborg. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Göteborgs Universitet skickar du in din ansökan senast 2025-02-27.
Källa: Arbetsförmedlingen
Göteborgs Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Göteborg.
2025-01-31
Mer infoGöteborgs Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Göteborg.
2025-01-31
Mer infoGöteborgs Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Göteborg.
2025-01-31
Mer info