Publiceringsdatum: 2025-02-10
En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som doktorand hos Sveriges Lantbruksuniversitet. Sök nu om du är intresserad av att arbeta heltid hos Sveriges Lantbruksuniversitet under 6 månader eller längre. De letar just nu efter nya medarbetare. Om du redan bor i närheten av Lomma, är det här din chans att söka ett spännande jobb
Sveriges Lantbruksuniversitet söker för närvarande efter en person att anställa inom doktorand-branschen. Ta en titt på deras lediga tjänst för att se om något av dem passar just dig. Sök jobbet som doktorand hos Sveriges Lantbruksuniversitet och ta chansen att ta din karriär till nästa nivå. Ansök senast lördag den femtonde mars 2025.
Institutionen för växtförädling fokuserar på forskning, utbildning och innovation som är strategiskt viktiga för samhällets långsiktiga försörjning av livsmedel, industriella råvaror och energi. Vi bidrar till en effektiv och hållbar produktion av livsmedel, foder och industriella produkter genom vår avancerade forskning med fokus på växter. Vårt mål är att möta den ökande efterfrågan på dessa resurser samtidigt som växtproduktionen blir alltmer miljövänlig och energieffektiv. Genom våra samlade insatser skapar vi ny kunskap som bidrar till en hållbar samhällsutveckling.
I samarbete med odlare och industriaktörer inom växtodling är vi med och formar framtidens livsmedel. Institutionen har vuxit kraftigt under de senaste åren, med en stor andel internationella medarbetare och doktorander. Vår forskning omfattar bland annat populationsgenetik hos olika grödor, utveckling av omiks-baserade förädlingsverktyg, markörassisterad selektion, genomisk prediktion och korsningsarbete för sortutveckling.
Mer information om institutionen finns här: https://www.slu.se/institutioner/vaxtforadling/
Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/
Namn på forskningsprojekt/avhandlingsarbete: Populationsgenetik, jämförande genomik, markör-egenskapsassociationer analys och utveckling av "speed breeding" metoder för att förbättra avkastning och kvalitet i rödklöver
Forskarutbildningsämne: Lantbruksvetenskap
Institutionen driver för närvarande flera forskningsprojekt på grödor som har stor betydelse för svenskt jordbruk. Flera av dessa projekt finansieras av SLU Grogrund – Centrum för växtförädling av livsmedelsgrödor: https://www.slu.se/centrumbildningar-och-projekt/grogrund/
Ett av dessa projekt är "Building Efficient Breeding Programs in Forages: BreedForage", där rödklöver, den viktigaste vallbaljväxten i Sverige, är en av de centrala grödorna. Vi söker nu en doktorand till forskargruppen inom projektet, med fokus på avkastning och fodervärde i rödklöver.
Doktoranden kommer att delta aktivt i projektets olika aktiviteter, inklusive:
Vi söker en mycket motiverad kandidat med en masterexamen i växtgenetik, växtförädling, växtbiologi eller ett närliggande ämne. Kandidaten bör ha:
Vi värdesätter en stark vetenskaplig nyfikenhet och personliga egenskaper som bidrar till en positiv och dynamisk forskningsmiljö
Placering:
250701 eller enligt överenskommelse.
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen senast den 2025-03-15.
För att vara behörig till utbildning på forskarnivå krävs avlagd examen på avancerad nivå eller minst fyra års heltidsstudier varav minst ett år på avancerad nivå.
Urval bland de behöriga sökande baseras på: skriftlig ansökan inklusive meritförteckning; examensarbete, kopior av examensbevis och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, två personliga referenser, kunskaper i engelska. Mer information om krav på engelskakunskaper finns på följande sida:https://www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/att-bli-doktorand/
Observera att den/de sökande som blir kallade till intervju ska lämna in vidimerade kopior av examensbevis, eller motsvarande, och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, samt att de sökande som har utländskt medborgarskap också ska lämna in en vidimerad kopia av den sida i passet som innehåller foto och personinformation.
Läs mer om SLU:s forskarutbildning på www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/
Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/
Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.
SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.
Antal tjänster | 1 |
---|---|
Arbetstid | Heltid |
Företagsnamn | Sveriges Lantbruksuniversitet |
Lön | Fast månads- vecko- eller timlön |
Omfattning | 6 månader eller längre |
Organisationsnummer | 2021002817 |
Typ av anställning | Vanlig anställning |
Yrke | Doktorand |
Yrkesområde | Pedagogik |
Sveriges Lantbruksuniversitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Lomma. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Sveriges Lantbruksuniversitet skickar du in din ansökan senast 2025-03-15.
Källa: Arbetsförmedlingen
MÄLARDALENS UNIVERSITET söker en person till tjänsten som doktorand i Eskilstuna.
2025-02-10
Mer infoLinköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.
2025-01-08
Mer infoSödertörns Högskola söker en person till tjänsten som doktorand i Huddinge.
2025-01-09
Mer info