Publiceringsdatum: 2024-12-09
Lunds Universitet är på jakt efter en skicklig doktorand och du kan vara rätt person för jobbet. Lunds Universitet behöver någon som vill arbeta heltid. Om du är tillgänglig för 6 månader eller längre, ta en titt på denna jobbannons. För detta jobb är Lund den angivna tjänsteorten.
Om du letar efter en spännande karriär inom doktorand-branschen, har Lunds Universitet just nu ett ledigt jobb som kan vara av intresse. Bli en del av Lunds Universitet genom att ansöka till jobbet som doktorand senast onsdag den åttonde januari 2025.
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.
Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Vid avdelningen för Teknisk geologi arbetar vi med utbildning och forskning med fokus på metoder för bestämning av egenskaper hos geologiska material, grundvatten och infrastrukturkonstruktioner samt karakterisering och tillståndsbedömning av dessa.
Vi utvecklar och använder metoder för geofysik och oförstörande provning samt provtagning, tester och mätningar på markytan, i vatten och i borrhål. Avdelningen har omfattande utrustning för, och erfarenhet av, fältundersökning, främst med icke-förstörande provning, olika geofysiska metoder, kärnborrning (den nationella resursen Riksriggen) och hydrauliska tester. En viktig del i verksamheten är signalbehandling av, och tolkningsmetoder för, mätdata, däribland invers numerisk modellering för bestämning av materialegenskaper och integrerad tolkning av olika typer av data.
Vi är totalt cirka 20 medarbetare vid avdelningen som är placerad i V-huset, LTH. Ungefär hälften av de anställda är seniora forskare och lärare medan övriga är doktorander, tekniker och administratörer. Forsknings- och utvecklingsverksamhet finansieras främst genom anslag från de stora svenska forskningsråden och stiftelser med koppling till bygg- och anläggningsteknik samt miljö- och energifrågor.
Detta doktorandprojekt syftar till att identifiera akustiska och elektriska signaturer vid nedbrytning och brott av grova betongkonstruktioner. Målet är att mäta upp de svaga ljud och elektriska signaler som bildas när material spricker eller skadas (akustisk emission och elektriska effekter). Till viss del ingår också teoretiska simuleringar av de uppmätta effekterna men tonvikten i detta projekt ligger på experimentellt arbete.
Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan det även ingå medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.
Du kommer att bedriva forskning inom strukturövervakning av betongkonstruktioner. Fokus ligger på att identifiera intressanta signaturer vid nedbrytning och brott. Arbetet kommer att genomföras i nära samarbete med industripartners som kan komma att utföra säkerhetsprövning.
Uppgifterna omfattar även kontakter och samarbete med externa aktörer där du kommer ha ansvar för projektets framdrift, rapportering och kommunikation av resultat. Detta innebär även nationella och internationella resor till konferenser, och workshops.
Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:
Planering av och förberedelse för laboratorietester
Ställa upp och utföra mätningar med akustisk emission, ultraljud, elektrostatiska mätningar, och elektriska potentialmätningar med påtryckt ström
Anpassning och utveckling av skript och programvara för datahantering, datainsamling, tolkning och visualisering
Presentera resultat vid konferenser och i vetenskapliga artiklar
Löpande möten med handledare, referensgrupp och styrgrupp för forskningsprojektet
Administration och resor kopplat till uppgifterna ovan ingår.
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har
fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller
på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.
Kraven på särskild behörighet för teknisk geologi uppfyller den som har:
minst 45 högskolepoäng på avancerad nivå med relevans för ämnesområdet.
Övriga krav:
Mycket goda kunskaper i svenska i både i tal och skrift då arbetet kräver dels att man tar del av dokumentation och regelverk på svenska, dels att man kan kommunicera med svensktalande personal på myndigheter, kraftverk och konsulter inom kärnkraften i Sverige.
Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
Dokumenterad mycket god förmåga att arbeta strukturerat, effektivt, och självständigt i tekniska projekt, t ex under examensarbeten eller på tidigare arbetsplatser
Dokumenterad utbildning och erfarenhet av signalbehandling
Dokumenterad förmåga (t.ex. i examensarbetet) att genomföra experimentellt arbete och utveckla, implementera och tillämpa relevant signalbehandling och dataanalys samt att kritiskt utvärdera resultatet
Dokumenterad förmåga att programmera i MATLAB/Python
För fullständig beskrivning, se: https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:757253/
LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.
Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Antal tjänster | 1 |
---|---|
Arbetstid | Heltid |
Företagsnamn | Lunds Universitet |
Lön | Fast månads- vecko- eller timlön |
Omfattning | 6 månader eller längre |
Organisationsnummer | 2021003211 |
Typ av anställning | Vanlig anställning |
Yrke | Doktorand |
Yrkesområde | Pedagogik |
Lunds Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Lund. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Lunds Universitet skickar du in din ansökan senast 2025-01-08.
Källa: Arbetsförmedlingen
Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Norrköping.
2024-11-14
Mer infoHögskolan i Skövde söker en person till tjänsten som doktorand i Skövde.
2024-11-25
Mer infoLunds Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Lund.
2024-11-22
Mer info