Publiceringsdatum: 2025-04-24
Lunds Universitet är på jakt efter en skicklig doktorand och du kan vara rätt person för jobbet. Vill du arbeta heltid hos Lunds Universitet? Just nu letar de efter någon som vill ha en tjänst 6 månader eller längre. För detta jobb är det en fördel om du bor i närheten av Lund då det är tjänsteorten.
Lunds Universitet har just nu ett ledigt jobb som doktorand. Har du vad som krävs för att arbeta som doktorand hos Lunds Universitet? Ansök innan fredag den sextonde maj 2025 och ta reda på det!
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.
Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Hälsoekonomi vid Lunds universitet rankas som den främsta forskningsmiljön inom sitt område i Skandinavien och 9:a i Europa.
Forskargruppen för hälsoekonomi på medicinska fakulteten leds av professor Ulf Gerdtham och gruppen bedriver forskning inom främst fem områden: 1) Folkhälsoproblem; 2) Incitament och organisation inom hälso- och sjukvård; 3) Utformning av hälso- och sjukvårdssystem i termer av effektivitet och fördelning; 4) Ekonomiska utvärderingar av hälsointerventioner och program; 5) Socioekonomisk ojämlikhet i hälsa och välfärd. Forskargruppen bidrar till både teoretisk och empirisk forskning och använder enkät- och registerdata från regionala, nationella och internationella databaser, samt experiment. Mer information om forskningen finns här. Tjänsten är placerad i Lund.
Hälsoekonomisk utvärdering med födelningsfokus (Distributional Cost Effectiveness Analysis, DCEA) är en samlad bedömning av rättviseaspekter och maximering av social välfärd inom ramen för begränsade offentliga resurser. Ojämlikhet är en viktig fråga både i Sverige och internationellt och att förstå preferenser och aversioner är ett steg mot att utforma bättre hälsopolitik i framtiden.
Doktorandens huvudsakliga arbetsuppgifter är att bedriva egen forskarutbildning inom experiment kring ojämlikhetsaversion i Sverige och att genomföra hälsoekonomisk utvärdering med fördelningsfokus av preventiva folkhälsoinsatser. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av planering av experiment, ansökan om etikgodkännande och beställning av registerdata samt ekonometrisk analys av stora register-baserade datamaterial. Vidare består arbetsuppgifterna av genomförande av hälsoekonomisk utvärdering, projektplanering och vetenskaplig skrivande samt presentation av forskningresultat på seminarier samt nationella och internationella konferenser.
Andra uppgifter inom forskargruppen kan tillkomma. Doktoranden kommer att arbeta i ett team tillsammans med forskare vid Hälsoekonomiska enheten vid Lunds universitet.
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har
avlagt examen på avancerad nivå.
fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.
magisterexamen eller masterexamen inom nationalekonomi/hälsoekonomi (min 60hp)
sökande ska ha kunskaper motsvarande lägst 3-årig gymnasiekompetens i engelska.
goda kunskaper i ekonometri.
goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är nödvändiga.
god förmåga att vara flexibel och arbeta självständigt.
god samarbetsförmåga och förmåga att vara en produktiv del av ett team.
bakgrund eller kunskap om mätning och förklaring av ojämlikhet i hälsa och socioekonomisk relaterade hälsa.
dokumenterad erfarenhet av hälsoekonomisk utvärdering.
dokumenterad erfarenhet av vetenskapligt skrivande, inklusive författarskap av vetenskapliga publikationer.
dokumenterad erfarenhet av att genomföra registerstudier och hantering av stora datamängder.
goda kunskaper i Stata/R.
tidigare erfarenhet av att arbeta i multidisciplinära forskargrupper.
I enlighet med högskoleförordningens bestämmelser ska urvalet främst baseras på en bedömning av de sökandes förmåga att tillgodogöra sig utbildningen. Vid antagning är det främst den sökandes meriter från den grundläggande utbildningen som normalt kan bedömas. Härvid ska bredd, djup och relevans liksom moment av självständigt arbete beaktas.
Som doktorand vid Lunds universitet är du både antagen som student och anställd.
Anställningen är en visstidsanställning på sammanlagt fyra år, 100% med startdatum enligt överenskommelser. Huvudregeln är att anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Lund. Ytterligare information angående bestämmelser gällande antagning och anställning som doktorand finns på fakultetens hemsida, se länk
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)
Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.
Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.
Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Antal tjänster | 1 |
---|---|
Arbetstid | Heltid |
Företagsnamn | Lunds Universitet |
Lön | Fast månads- vecko- eller timlön |
Omfattning | 6 månader eller längre |
Organisationsnummer | 2021003211 |
Typ av anställning | Vanlig anställning |
Yrke | Doktorand |
Yrkesområde | Pedagogik |
Lunds Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Lund. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Lunds Universitet skickar du in din ansökan senast 2025-05-16.
Källa: Arbetsförmedlingen
Lunds Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Helsingborg.
2025-04-25
Mer infoLunds Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Malmö.
2025-04-16
Mer infoLinköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.
2025-04-25
Mer info