Publiceringsdatum: 2025-02-20
Stockholms Universitet är på jakt efter en skicklig doktorand och du kan vara rätt person för jobbet. Vill du arbeta heltid hos Stockholms Universitet? Just nu letar de efter någon som vill ha en tjänst 6 månader eller längre. För detta jobb är det en fördel om du bor i närheten av Stockholm då det är tjänsteorten.
Stockholms Universitet behöver fler anställda som stödjer arbetet inom doktorand. Kolla in deras lediga tjänst för att se om du har vad som krävs. Bli en del av teamet hos Stockholms Universitet som doktorand genom att ansöka senast tisdag den femtonde april 2025.
Institutionen för kultur och estetik är en stor och dynamisk institution inom Humanistiska fakulteten med ca 120 medarbetare, varav ett femtiotal doktorander inom fem ämnen.
Teatervetenskap vid Stockholms universitet ingår i Institutionen för kultur och estetik tillsammans med ämnena idéhistoria, konstvetenskap, litteraturvetenskap, musikvetenskap, kulturarvsstudier och curating. Vid institutionen ges en fyraårig forskarutbildning i teatervetenskap. Ämnet, som även omfattar dansvetenskap och performancestudier, har funnits vid Stockholms universitet sedan 1946 och är en aktiv och internationellt inriktad forskningsmiljö. Våra forskare närmar sig olika former av scenkonst som händelse, som förstås utifrån sina specifika sociala, historiska och kulturella sammanhang. Vår forskning utgår från ett utvidgat scenkonstbegrepp vilket omfattar talteater, musikal, opera, balett, samtida dans, performancekonst, kulturella iscensättningar m.m.
Mer information om oss finns på: https://www.su.se/institutionen-for-kultur-och-estetik/.
Avhandlingsarbetet kommer att bedrivas inom ramen för ämnet teatervetenskap. Vi uppmuntrar ansökningar som anknyter till hur forskningsämnet https://www.su.se/utbildning/alla-amnen/teatervetenskap-1.426196?expEduItemPacks=&expEduItems=&open-collapse-boxes= beskrivs på institutionens hemsida samt beskrivningen i https://www.su.se/institutionen-for-kultur-och-estetik/utbildning/vara-utbildningar/forskarutbildning-vid-institutionen-for-kultur-och-estetik-1.578055?notforcedreason=0&open-collapse-boxes=ccbd-forskarutbildningiidhistoria,ccbd-forskarutbildningilitteraturvetenskap,ccbd-forskarutbildningimusikvetenskap,ccbd-forskarutbildningiteatervetenskap#forskarutbildningilitteraturvetenskap.
För att bli antagen till forskarutbildning krävs att den sökande har grundläggande och särskild behörighet. Behörigheten ska vara uppfylld senast sista ansökningsdag.
Grundläggande behörighet har den som avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.
Särskild behörighet har den som, enligt den allmänna studieplanen för utbildning på forskarnivå inom ämnet teatervetenskap, har med godkänt resultat genomgått Teatervetenskap - Masterkurs eller med godkänt resultat avslutat ett skriftligt examensarbete på avancerad nivå inom huvudområdet teatervetenskap.
Behörighetskraven kan uppfyllas även av den som inom eller utom landet förvärvat i huvudsak en motsvarande kompetens.
Vid antagning till utbildning på forskarnivå ska avseende fästas främst vid graden av förmåga att tillgodogöra sig utbildning på forskarnivå. Urval bland de behöriga sökande görs med hänsyn till följande kriterier:
1. Tidigare meriter.
Utbildning i allmänhet. Bedömning av såväl djup som bredd i tidigare utbildning.
Vetenskaplig produktion. På basis av examensarbeten från grund- och avancerad nivå samt i förekommande fall annan skriftlig vetenskaplig produktion bedöms den sökandes förmåga att tillgodogöra sig utbildningen enligt följande bedömningskriterier:
Vid bedömningen skall också tidsaspekten beaktas; d v s i vilken utsträckning den sökande har visat förmåga att utföra sina tidigare vetenskapliga uppgifter inom givna tidsramar. Dessutom görs, utifrån en jämförelse av de vetenskapliga alstren, en bedömning av den sökandes vetenskapliga utveckling.
2. Forskningsplan.
I samband med ansökan skall sökanden kort redogöra för sitt tänkta forskningsområde. Forskningsplanen (max 15 000 tecken, inklusive blanksteg) skall innehålla problemformulering/ar och en skiss över genomförandet av forskningsarbetet. Den ska också beskriva:
Planen bedöms med avseende på:
3. Tillgänglig handledarkompetens.
4. Samarbetsförmåga.
Den sökandes förmåga till samarbete bedöms utifrån t ex referenser, intyg eller intervjuer.
Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning som doktorand enligt 5 kap. högskoleförordningen (1993:100). Anställningstiden får inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år. Som doktorand ska du främst ägna dig åt din egen utbildning på forskarnivå, men i anställningen kan arbete med utbildning, forskning och administration ingå i begränsad omfattning (högst 20 %).
En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år, anställningen förnyas därefter med högst två år i taget.
Stockholms universitet värnar om att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika rättigheter och möjligheter för alla.
Ytterligare information lämnas av docent, studierektorn för forskarutbildning Christina Svens, tfn 08-674 74 87, mailto:christina.svens@teater.su.se.
Du söker doktorandplatsen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Bifoga personligt brev och CV samt de bilagor som efterfrågas i ansökningsformuläret. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.
Anvisningar för sökande finns på webbsidan: https://www.su.se/om-universitetet/jobba-på-su/att-söka-en-anställning.
Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.
Antal tjänster | 1 |
---|---|
Arbetstid | Heltid |
Företagsnamn | Stockholms Universitet |
Lön | Fast månads- vecko- eller timlön |
Omfattning | 6 månader eller längre |
Organisationsnummer | 2021003062 |
Typ av anställning | Vanlig anställning |
Yrke | Doktorand |
Yrkesområde | Pedagogik |
Stockholms Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Stockholms Universitet skickar du in din ansökan senast 2025-04-15.
Källa: Arbetsförmedlingen
Södertörns Högskola söker en person till tjänsten som doktorand i Huddinge.
2025-01-09
Mer infoLinköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.
2025-01-08
Mer infoLinköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.
2025-02-05
Mer info