Publiceringsdatum: 2025-03-18
Stockholms Universitet är på jakt efter en skicklig doktorand och du kan vara rätt person för jobbet. Om du vill arbeta heltid hos Stockholms Universitet, har de just nu en tjänst 6 månader eller längre som kan passa dig. Platsen där jobbet finns ledigt är i Stockholm.
Stockholms Universitet söker för närvarande efter en person att anställa inom doktorand-branschen. Ta en titt på deras lediga tjänst för att se om något av dem passar just dig. Bli en del av Stockholms Universitet genom att ansöka till jobbet som doktorand senast torsdag den tjugofjärde april 2025.
Kemikum, med mer än 200 medarbetare, är en av de största institutionerna vid Stockholms universitet.
Forskningen vid Kemikum sträcker sig över kemins alla områden som analytisk kemi, fysikalisk kemi, materialkemi, oorganisk och strukturkemi samt organisk kemi. Forskningsprojekten är många från teori till experiment, från ren grundforskning till mer tillämpade projekt ofta med fokus på hållbar kemi men även avancerade analysmetoder av kemikalier och material. Kemikum har en mycket väl utbyggd forskningsinfrastruktur med en mängd utrustning med kvalificerat stöd från stabsforskare.
Kemikum är också värd för utbildningen i kemi på kandidatnivå samt för tre mastersprogram: analytisk kemi, hållbar kemi samt organisk kemi. Forskarutbildning bedrivs inom fem områden: analytisk kemi, fysikalisk kemi, materialkemi, oorganisk kemi samt organisk kemi.
Mer information om oss finns på: https://www.su.se/institutionen-for-material-och-miljokemi/ och https://www.su.se/institutionen-for-organisk-kemi/.
Doktoranden kommer att arbeta inom forskargruppen ledd av universitetslektor Georgios A. Sotiriou (https://sotirioulab.org/), som är verksam vid Kemikum och Science for Life Laboratory (SciLifeLab) vid Stockholms universitet. Biträdande handledare är universitetslektor Hanna Bariga från KTH Stockholm och SciLifeLab.
Projekttitel: Flamtillverkade nanoaggregat som läkemedelsbärare.
Projektbeskrivning: Läkemedelsbärare baseras idag huvudsakligen på lipidbaserade nanopartiklar. Dessa partiklar har dock begränsningar, såsom låg läkemedelsbelastning. I detta projekt kommer vi att undersöka potentialen hos flamtillverkade oorganiska nanopartiklar som läkemedelsbärare och deras integration i lipidbaserade nanopartiklar.
Vi kommer att använda flam-spray-pyrolys för att producera nanopartiklarna och noggrant studera deras fysikalisk-kemiska egenskaper. Dessa egenskaper kommer att kopplas till uppnådda läkemedelsbelastningar och vi kommer att optimera syntesprocessens parametrar för att maximera läkemedelsupptaget. Vi börjar med passiva nanobärare (t.ex. kalciumfosfat) och går vidare till aktiva nanobärare, såsom ceriumoxid- eller galliumbaserade nanopartiklar. Projektet innefattar:
För att bli antagen till forskarutbildning krävs att den sökande har grundläggande och särskild behörighet. Behörigheten ska vara uppfylld senast sista ansökningsdag.
Grundläggande behörighet har du, om du avlagt examen på avancerad nivå, eller fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng (hp), varav minst 60 hp på avancerad nivå, eller på annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.
Särskild behörighet beskrivs i https://www.su.se/institutionen-for-material-och-miljokemi/forskning/borja-forska.
Urval bland de sökande görs med hänsyn till förmågan att tillgodogöra sig utbildning på forskarnivå. Kriterier som används för att bedöma denna förmåga är:
Sökanden bör ha en masterexamen (MSc) i kemiteknik och/eller processteknik, nanoteknologi, teknisk fysik eller ett liknande område. Erfarenhet av flam-aerosolprocesser, nanopartikelteknologi och fastfas-karakterisering är meriterande. Ytterligare erfarenhet av bakterie- och cellkulturer ses som en fördel.
Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning som doktorand enligt 5 kap. högskoleförordningen (1993:100). Anställningstiden får inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år. Som doktorand ska du främst ägna dig åt din egen utbildning på forskarnivå, men i anställningen kan arbete med utbildning, forskning och administration ingå i begränsad omfattning (högst 20 %).
En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år, anställningen förnyas därefter med högst två år i taget.
Stockholms universitet värnar om att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika rättigheter och möjligheter för alla.
Ytterligare information lämnas av PI Georgios Sotiriou, mailto:georgios.sotiriou@su.se.
Du söker doktorandplatsen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Bifoga personligt brev och CV samt de bilagor som efterfrågas i ansökningsformuläret. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.
Anvisningar för sökande finns på webbsidan: https://www.su.se/om-universitetet/jobba-på-su/att-söka-en-anställning.
Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.
Antal tjänster | 1 |
---|---|
Arbetstid | Heltid |
Företagsnamn | Stockholms Universitet |
Lön | Fast månads- vecko- eller timlön |
Omfattning | 6 månader eller längre |
Organisationsnummer | 2021003062 |
Typ av anställning | Vanlig anställning |
Yrke | Doktorand |
Yrkesområde | Pedagogik |
Stockholms Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Stockholms Universitet skickar du in din ansökan senast 2025-04-24.
Källa: Arbetsförmedlingen
Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.
2025-03-25
Mer infoLinköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.
2025-03-12
Mer infoKungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.
2025-03-13
Mer info