Doktorand i produktionsteknik

Publiceringsdatum: 2024-10-11

Positionen som doktorand hos Högskolan Väst är öppen och väntar på en lämplig kandidat - kan det vara du? Om du vill arbeta heltid hos Högskolan Väst, har de just nu en tjänst 6 månader eller längre som kan passa dig. Att bo i närheten av Trollhättan kan vara en fördel för denna position, så om du redan bor i området bör du överväga att söka jobbet.

Högskolan Väst behöver fler anställda som stödjer arbetet inom doktorand. Kolla in deras lediga tjänst för att se om du har vad som krävs. Högskolan Väst letar efter erfaren doktorand som kan ansluta till deras team. Sista ansökningsdag är söndag den sjuttonde november 2024.


Jobbannons

Högskolan Väst drivs av att göra skillnad. Genom vår utbildning och forskning vill vi bidra till innovation, en positiv samhällsutveckling och en hållbar värld. Vi är en modern högskola under stark utveckling. Vår profil arbetsintegrerat lärande (AIL) är en del av allt vi gör och att samverka med omvärlden är prioriterat för oss.

Högskolan Väst har ett av landets högsta söktryck och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan har 13 000 studenter och över 700 anställda. Vårt attraktiva campus ligger centralt i Trollhättan och är en plats där kunskaper, idéer, kulturer och människor möts. Vi jobbar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi som arbetar på Högskolan Väst gör skillnad varje dag. Vill du också det?

Doktorand i produktionsteknik – specialiserad på materialcirculäritet av additiva tillverkningsprocesser

Högskolan Väst är ett modernt universitet beläget i Trollhättan med mer än 15 000 studenter och cirka 700 anställda.

Genom vår utbildning och forskning vill vi bidra till innovation, social utveckling och en hållbar värld. Work Integrated Learning (WIL) är vår övergripande profil och vi tillämpar den i utbildning och forskning utvecklad i nära samarbete med industrin. Samarbete med omvärlden är en prioritet för oss och det resulterar i hög inträde för våra studenter på arbetsmarknaden och i mer än 80 forskningsprojekt per år i samarbete med företag. Inom Institutionen för ingenjörsvetenskap har Högskolan Väst en specifik forskningsmiljö inom produktionsteknik som omfattar forskningsportföljer inom industriell automation, termisk sprutning, additiv tillverkning och svetsning. Det största forskningsområdet idag är additiv tillverkning (AM) inklusive både pulverbäddfusion (PBF) AM samt riktad energideposition (DED) AM. Det involverar ett multidisciplinärt team av forskare från tre olika avdelningar inom institutionen, inklusive modellering, simulering, processtyrning, metallurgi, mekanisk karakterisering och icke-förstörande testning (NDT). 

Doktorandens vetenskapliga arbete i projektet

Additiv tillverkning (AM) som involverar både Directed Energy Deposition (DED) och Powder Bed Fusion (PBF) drar till sig allt större uppmärksamhet för tillverkning av komplexa strukturer som inte är möjliga via traditionell bearbetning och med minimalt materialspill. Avsevärda forskningsansträngningar har ägnats över hela världen för att undersöka ovanstående AM-vägar för att bygga metalldelar. Högskolan Väst har en stark forskningsmiljö inom AM etablerats med hjälp av ett flertal finansierade projekt genomförda i nära samarbete med näringslivet. I linje med de globala hållbarhetsmålen blir återvinning och återanvändning av material mer relevant. Därför har Högskolan Väst som mål att öka materialanvändningen och processeffektiviteten i tillverkningen.

Läs mer om doktorandens vetenskapliga arbete i projektet samt potentiella forskningsfrågor påhttps://www.hv.se/om-oss/arbeta-hos-oss/

Ämnesområde: https://www.hv.se/forskning/forskarutbildning/kursutbud/produktionsteknik/

Forskningsmiljö

Doktorander i produktionsteknik blir medlemmar i forskargruppen PTW (Produktionsteknik Väst). Gruppen samarbetar med verkstadsindustrin i regionen vid Produktionsteknikcentrum som inrymmer ett avancerat forskningslaboratorium. https://produktionsteknisktcentrum.se/ för mer information om vårt forskningscenter.

Arbetsuppgifter

Forskarutbildningen innebär, förutom deltagande i forskarutbildningens kurser och andra aktiviteter, genomförande av ett självständigt avhandlingsarbete. Som doktorand ägnas anställningstiden framförallt åt forskarutbildning. En doktorand får dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning och administration. Sådant arbete får, innan doktorsexamen har avlagts, inte omfatta mer är 20 % av full arbetstid (https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/hogskoleforordning-1993100_sfs-1993-100/). Eventuell institutionstjänstgöring (20 %) genomförs i huvudsak inom undervisningsfältet.

Behörighetskrav

För att kvalificera sig för anställning som doktorand krävs att två behörighetskrav är uppfyllda: grundläggande behörighet och särskild behörighet.

För fullständig beskrivning av grundläggande och särskild behörighet, sehttps://www.hv.se/om-oss/arbeta-hos-oss/

För denna anställning krävs dessutom:

  • Avlagd examen på avancerad nivå i maskinteknik/produktionsteknik eller motsvarande,
  • Dokumenterad kunskap om materialbearbetning (svetsning, plätera, additiv tillverkning) eller lager-för-lager-deponering (såsom tråd-båg AM, termisk sprutning),
  • Dokumenterad kunskap om processövervakning,
  • Dokumenterad erfarenhet av robot/CNC-styrning,
  • Dokumenterad förmåga i muntlig och skriftlig kommunikation på engelska

Meriterande för anställningen är följande kvalifikationer:

  • Kunskaper om laserriktad energideponering och pulverbäddsfusion
  • Erfarenhet av sensordataanalys
  • Erfarenhet av materialmodellering och termodynamik
  • Visad forskningserfarenhet och vetenskaplig skrivförmåga i form av tidigare publicering
  • Vilja att resa och utföra experiment utanför Högskolan Väst vid behov
  • Förmåga att kommunicera på svenska

Bland de icke-obligatoriska behörigheterna är behörigheterna 1, 2 och 3 viktigast.

Bedömningsgrunder

Se https://www.hv.se/om-oss/arbeta-hos-oss/för fullständig beskrivning av bedömningsgrunder. 

Varaktighet och anställningsvillkor:

En anställning som doktorand ska gälla tillsvidare, dock längst till en viss tidpunkt och aldrig längre tid än ett år efter avlagd doktorsexamen. Den första anställningen får gälla högst ett år. Anställningen får förnyas med högst två år i taget. Anställningen motsvarar fyra års heltidsstudier under maximalt åtta år (https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/hogskoleforordning-1993100_sfs-1993-100/).

Ansökan

Ansökan görs digitalt via Högskolan Västs rekryteringsverktyg Varbi via https://www.hv.se/om-oss/arbeta-hos-oss/, där du också hittar fullständig beskrivning om vad ansökan ska bestå av:

Din ansökan ska vara Högskolan Väst tillhanda senast 2024-11-17.

De underlag som inte kan skickas digitalt märks med ref.nr R 2024/211 och skickas till:

HR-avdelningen

Högskolan Väst

461 86 Trollhättan

Sverige

Välkommen med din ansökan!

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnHögskolan Väst
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021004052
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Högskolan Väst söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Trollhättan. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Högskolan Väst skickar du in din ansökan senast 2024-11-17.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorand i företagsekonomi inriktning marknadsföring

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2024-09-17

Mer info

Doktorand i tema Teknik och social förändring

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2024-09-17

Mer info

Doktorand i Industriell marknadsföring

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2024-09-23

Mer info