Doktorand i övervakning och förändringsdetektion av alpina vegetationer

Publiceringsdatum: 2025-02-14

Vill du ta steget att arbeta som doktorand hos Sveriges Lantbruksuniversitet? Nu har du möjligheten. Om du vill arbeta heltid hos Sveriges Lantbruksuniversitet, har de just nu en tjänst 6 månader eller längre som kan passa dig. Arbetsplatsen ligger nära tillhands om du är bosatta i Umeå som är tjänsteorten.

Sveriges Lantbruksuniversitet har just nu en ledig tjänst som doktorand. Om du vill ta din karriär till nästa nivå, ta en titt på deras jobbannons och se om jobbet passar dig! Du har fortfarande tid att söka jobbet som doktorand hos Sveriges Lantbruksuniversitet om du sickar in din ansökan senast sista ansökningsdag som är fredag den tjugoåttonde februari 2025.


Jobbannons

Institutionen för skoglig resurshushållning

Institutionen för skoglig resurshushållning bedriver utbildning och forskning inom områdena skoglig planering, skoglig fjärranalys, skoglig inventering och sampling, skoglig matematisk statistik samt landskapsstudier. Institutionen har också ansvaret för genomförandet av de fortlöpande miljöanalysprogrammen Riksskogstaxeringen, Nationell riktad skogsskadeinventering, Nationella inventeringar av landskapet i Sverige, Terrester habitatuppföljning och Fjärils- och humleinventeringen. I verksamheten kombineras forskning och miljöanalys i ämnesöverskridande projekt vilket ger unika möjligheter att utveckla helhetskoncept för ett hållbart nyttjande av naturresurserna. Totalt är vi ca 110 anställda och under sommarhalvåret ytterligare ca 90 säsongsanställda i våra fältinventeringar. Mer information hittar du på www.slu.se/srh.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Metodutveckling för övervakning av alpina vegetationer 

Biologi

Innehållsbeskrivning

Vi söker en doktorand i landskapsstudier med inriktning att förbättra metoder och effektiviteten av övervakningen av den alpina vegetationen i Sverige. Du kommer att jobba inom projektet förbättrad effektivitet i övervakning och förändringsdetektion av alpina vegetationer: Integration av avancerad teknik med pågående Monitoring program (ELEVATE) finansierat av Naturvårdsverket. Projektet är uppdelat i tre arbetsområden: förbättra noggrannheten i fältdata med drönare, förbättra modellbaserade kartor med flyg- och LIDAR-data och kombinera satellit- och flygbilder för bättre vegetationskartering. Du kommer att jobba inom alla arbetsområdena med att utveckla och förbättra metoder och effektiviteten i övervakningen av alpin vegetation i Sverige genom att integrera Deep Learning bildanalys med data från drönare, flygbilder, LIDAR och satelliter. Sven Adler, docent i biologi, är projektledare för den nationella vegetationsövervakningen på kalfjäll i Sverige (NILSfjäll). Han kommer att vara projektledare för ELEVATE och huvudhandledare för doktoranden.

Kvalifikationer

Du ska ha en mastersexamen i miljövetenskap, skogsvetenskap,  ekologi, eller liknande. Du har grundläggande kunskap i R (Python) och är bekant med att arbeta i GIS program. Tidigare kunskap i att använda modeller och GIS-operationer är meriterande eftersom du kommer att använda och utveckla modeller inom Neurala Nätverk och AI som kräver att du är öppen att lära dig ny avancerad statistik. Intresse och erfarenhet av att använda fjärranalysdata, kunskap om alpina vegetationstyper och förekommande arter är meriterande. Huvuddelen av arbete kommer att bli hantering och analys av stora datamängder, men under sommarmånaderna Juli-Augusti bör du vara beredd att själv samla in vegetationsdata på kalfjället, flyga med drönare och delta i kurser som NILS varje sommar håller med anställda fältinventerare.

Eftersom kommunikation och samverkan är centralt för tjänsten är det ett krav att du kommunicerar väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Körkort klass B är ett krav.

Placering            

Umeå

Försörjningsform

Anställning som doktorand 4 års utbildning

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen senast den 2025-02-28.

För att vara behörig till utbildning på forskarnivå krävs avlagd examen på avancerad nivå eller minst fyra års heltidsstudier varav minst ett år på avancerad nivå.

Urval bland de behöriga sökande baseras på: skriftlig ansökan inklusive meritförteckning; examensarbete, kopior av examensbevis och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, två personliga referenser, kunskaper i engelska. Mer information om krav på engelskakunskaper finns på följande sida:https://www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/att-bli-doktorand/

Observera att den/de sökande som blir kallade till intervju ska lämna in vidimerade kopior av examensbevis, eller motsvarande, och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, samt att de sökande som har utländskt medborgarskap också ska lämna in en vidimerad kopia av den sida i passet som innehåller foto och personinformation.

Läs mer om SLU:s forskarutbildning på www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/

Fackliga kontaktpersoner

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnSveriges Lantbruksuniversitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021002817
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Sveriges Lantbruksuniversitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Umeå. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Sveriges Lantbruksuniversitet skickar du in din ansökan senast 2025-02-28.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorand inom hälso- och välfärdsteknik i samarbete med Eskilstuna kommun

MÄLARDALENS UNIVERSITET söker en person till tjänsten som doktorand i Eskilstuna.

2025-02-10

Mer info

Doktorand inom vatten, avfall och energi- resursanvändning

MÄLARDALENS UNIVERSITET söker en person till tjänsten som doktorand i Västerås.

2025-01-28

Mer info

Doktorand i teoretisk datavetenskap

Lunds Universitet söker två personer till tjänsten som doktorand i Lund.

2025-02-06

Mer info