Doktorand

Publiceringsdatum: 2024-12-12

Vill du ta steget att arbeta som doktorand hos Sveriges Lantbruksuniversitet? Nu har du möjligheten. Sveriges Lantbruksuniversitet söker någon som vill arbeta heltid under 6 månader eller längre. Kanske är det du? Uppsala är platsen där denna position är ledig.

Sveriges Lantbruksuniversitet söker för närvarande efter en person att anställa inom doktorand-branschen. Ta en titt på deras lediga tjänst för att se om något av dem passar just dig. Har du vad som krävs för att arbeta som doktorand hos Sveriges Lantbruksuniversitet? Ansök innan tisdag den tjugoförsta januari 2025 och ta reda på det!


Jobbannons

Institutionen för ekologi

Vid Institutionen för Ekologi i Uppsala bedrivs internationellt framstående forskning och utbildning för uthållig skogs- och jordbruksproduktion och effektiv naturvård. Vår forskning om populationer, organismsamhällen och ekosystem utgör en bas för att studera effekter av förändringar i markanvändning och klimat på djur, växter och mark. Vi söker lösningar som bidrar till ett mera hållbart samhälle genom forskning kring växthusgasbalanser, bevarande av hotade arter och ekosystemtjänster och viltförvaltning i såväl skogs- och jordbrukslandskapet som i urbana miljöer.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Namn på forskningsprojekt/avhandlingsarbete

WIFORCE forskarskola

Vill du forska för framtidens hållbara brukande och bevarande av skog? Sök till WIFORCE forskarskola!

Biodiversitet och skogens roll i klimatarbetet är idag centrala samhällsfrågor som kräver mer kunskap. För att både kunna hållbart bruka och trygga skogens biologiska mångfald behövs därför ett sammanhängande grundvetenskapligt forskningsprogram som tar sig an stora och komplexa frågeställningar samt utvecklar nya analysverktyg. Därför har WIFORCE forskarskola, inom Wallenberg Initiatives in Forest Research (www.slu.se/wiforce), etablerats. 

Innehållsbeskrivning

Syftet med detta doktorandprojekt är att undersöka hur snabbt insektssamhällen i brukad boreal skog förändras över tid som en följd av klimatförändringar, skogsbruk och andra faktorer. Förändringarna skattas genom att upprepa en storskalig inventering av gaddsteklar och vedlevande skalbaggar på hyggen femton år efter den första inventeringen. I ett annat delprojekt jämförs insektsfaunan på hyggen med andra skogsmiljöer. Projektet kommer att generera kunskap som behövs när man anpassar naturvården till klimatförändringar, utvärderar strategier för att naturvårdsanpassa skogsbruket eller utveckla miljöövervakningsprogram. Dessutom kan projektet bidra till strategier för att gynna gaddsteklar i brukade skogar, som är viktigt eftersom de täcker en så stor del av landytan i Norden. I handledargruppen ingår Thomas Ranius, Erik Öckinger, Diana Rubene (alla i Uppsala) och Andres Baselga (Santiago de Compostela).

Kvalifikationer

Vi söker en kandidat som vill lära sig nya saker och ta fram ny kunskap som behövs för att utveckla framtidens naturvård och skogsskötsel. Sökande ska ha en mastersexamen (eller motsvarande) i biologi, ekologi, miljövetenskap, skogsvetenskap eller liknande, och ha ett starkt intresse för ekologi och biologisk mångfald. Avancerad kunskap i samhällsekologi, populationsekologi, naturvårdsbiologi och landskapsekologi, liksom god artkunskap och erfarenhet av arbete med insekter i fält, är meriterande. Färdigheter i att planera, genomföra och rapportera vetenskapliga studier, liksom erfarenhet av statistiska analyser och GIS är meriterande. Den sökande ska kunna arbeta både självständigt och i grupp. Bevisad förmåga att kommunicera i skriven och talad engelska är ett krav. Den sökande behöver vara beredd att vara hemifrån under perioder med fältarbete i Sveriges mellersta delar. Körkort är ett krav.

Placering:           

Uppsala.

Försörjningsform

Anställning som doktorand i 4 år.

Tillträde

1 oktober 2025, eller efter överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen senast den 2025-01-21.

För att vara behörig till utbildning på forskarnivå krävs avlagd examen på avancerad nivå eller minst fyra års heltidsstudier varav minst ett år på avancerad nivå.

Urval bland de behöriga sökande baseras på: skriftlig ansökan inklusive meritförteckning; examensarbete, kopior av examensbevis och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, två personliga referenser, kunskaper i engelska. Mer information om krav på engelskakunskaper finns på följande sida:https://www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/att-bli-doktorand/

Observera att den/de sökande som blir kallade till intervju ska lämna in vidimerade kopior av examensbevis, eller motsvarande, och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, samt att de sökande som har utländskt medborgarskap också ska lämna in en vidimerad kopia av den sida i passet som innehåller foto och personinformation.

Läs mer om SLU:s forskarutbildning på www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnSveriges Lantbruksuniversitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021002817
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Sveriges Lantbruksuniversitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Uppsala. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Sveriges Lantbruksuniversitet skickar du in din ansökan senast 2025-01-21.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorand i kriminologi

Malmö Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Malmö.

2024-12-11

Mer info

Doktorand i oorganisk kemi för inkludering av tvåvärda joner i berlinerblå

Stockholms Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-12-12

Mer info

Doktorand i organisk kemi inom beräkningskemi av homogen katalys

Stockholms Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-12-12

Mer info