Publiceringsdatum: 2024-12-19
Letar du efter en chans att arbeta som doktorand på Linnéuniversitetet? Nu är det möjligt. Linnéuniversitetet söker för närvarande efter personal på heltid för en tjänst 6 månader eller längre. Kolla in deras jobbannons för mer information. Växjö är platsen där denna position är ledig.
Företaget Linnéuniversitetet erbjuder just nu spännande karriärmöjligheter. Om du vill jobba som doktorand har de nu ett ledigt jobb - kolla in annonsen för att se om du har rätt erfarenhet. Sök jobbet som doktorand hos Linnéuniversitetet och ta chansen att ta din karriär till nästa nivå. Ansök senast torsdag den sextonde januari 2025.
Välkommen till Linnéuniversitetet! Här möter du 2 200 medarbetare och 40 000 studenter som tillsammans följer visionen att sätta kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling. Hos oss bedrivs forskning och utbildning med blicken mot framtiden. Vår närhet till näringsliv, både lokalt och globalt, ger oss lång räckvidd och möjlighet till förändring som skapar avtryck. Allt som behövs är en plats där idéer får utrymme att mötas och växa. Det är det vi skapat – och du är inbjuden.
Forskningsmiljön i sociologi omfattar studier av bland annat professioner, arbetsliv, organisation, partsrelationer, skola och högre utbildning, miljö och civilsamhälle, migration och etnicitet. Metodmässigt omfattar institutionen kompetenser inom etnografi och traditionell kvalitativ metod såväl som kvantitativa metoder och computational social science.
Forskarutbildningen i sociologi har förnärvarande tolv aktiva doktorander.
Institutionen för samhällsstudier utlyser nu doktorandtjänst inom ramen för projektet ”Attraktiva arbeten i välfärdsprofessionella organisationer: kompetensförsörjning i skola, vård och social omsorg”, finansierat genom KK-stiftelsen. Den forskarstudent som antas ska bedriva sin forskning inom beviljat projekt. Syftet med projektet är att i samarbete med arbetsgivare och fackförbund utforska hur privata och offentliga organisationer i välfärden utvecklar attraktiva arbetsvillkor, samt hur dessa uppfattas av anställda professioner. Projektets mål är att skapa en grund för utvecklade strategier för kompetensförsörjningen i välfärdsprofessionella organisationer. Projektet består av tre delar som genomförs parallellt: Del 1, Organisatoriska perspektiv på attraktivt arbete inom välfärden, utforskar genom kvalitativa intervjuer med representanter från skola, vård och social omsorg, hur organisationer arbetar för att skapa attraktiva arbeten avseenden t.ex. arbetsmiljö, löner, arbetstider. Del 2, Professionellas uppfattningar om villkor och förutsättningar för attraktivt arbete, utforskar genom enkätstudier hur anställda inom skola, vård och social omsorg (ex. lärare, sjuksköterskor, läkare, social arbetare) uppfattar arbetets villkor, i syfte att kartlägga attraktivitet i yrke och organisation. Del 3 avser samproduktion med arbetsmarknadens parter, genom ett konsortium med syfte att samverka kring forskningsdesign, kunskaps- och erfarenhetsutbyten.
Ämnesområde för befattningen: Sociologi
Placeringsort tillsvidare: Växjö
Anställningens omfattning och tidsperiod: Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är heltid (100%).
Anställningen som doktorand är tidsbegränsad och omfattar heltid under 4 år, med placering vid Institutionen för samhällsstudier, Linnéuniversitetet.
Tillträde: 18 augusti 2025
Högskoleförordningen anger att den som är anställd som doktorand skall främst ägna sig åt sin egen utbildning. En anställd får dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning, forskning och administration. Sådant arbete får, innan doktorsexamen har avlagts, inte omfatta mer än 20 % av full arbetstid.
Forskarutbildningen i sociologi omfattar 240 högskolepoäng, vilket motsvarar fyra års heltidsstudier. I ett första skede omfattar anställningen ett år, varpå den förnyas med högst två år i taget under förutsättning att den individuella studieplanen följs. Den anställda doktoranden ska ägna sig åt kurser i forskarutbildningen och forskningen som ska bedrivas i enlighet med angivet projekt. Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning.
Utbildningen avslutas med att doktoranden försvarar sin doktorsavhandling vid en offentlig disputation.
Doktoranden ska aktivt delta i institutionens forsknings- och seminarieverksamhet och för detta krävs en kontinuerlig närvaro på arbetsplatsen. Doktoranden ska även medverka i KK-stiftelsens särskilda aktiviteter och bidra till den samverkansmiljö KK-stiftelsen avser att bygga upp.
Mer information om forskarutbildning i sociologi finns att läsa här: https://lnu.se/utbildning/forskarutbildning/sociologi/ och här: https://medarbetare.lnu.se/medarbetare/organisation/fsv/forskarutbildning/
Mer information om KK-stiftelsens Jubileumsdoktorander finns att läsa här: https://www.kks.se/article/170-miljoner-kronor-till-framtidens-samverkansforskare/
För information om krav för anställningen och hur du ansöker se https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/jobba-hos-oss/lediga-jobb/
Prefekt: Gergei Farkas, gergei.farkas@lnu.se 0470-708808
Forskningsledare: Ylva Ulfsdotter Eriksson, Ylva.Ulfsdotter.Eriksson@lnu.se, 0470-70 87 66.
HR-partner: Jessica Drott, HR-partner, epost jessica.drott@lnu.se, 0470-708950,
Fackliga parter nås via växeln.
Vill du veta mer om institutionen för Samhällsstudier? Läs mer på Lnu.se och https://lnu.se/medarbetare/organisation/fsv/institutioner/samhallsstudier/
Diarienummer för anställningen är HR-2024/1729 och sista ansökningsdag är 16 feb.
Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.
Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. Sökande uppmanas att till ansökan bilägga CV, personligt brev, ett exemplar av en relevant uppsats, betyg och intyg samt andra relevanta dokument. Sökanden uppmanas också att till sin ansökan bifoga ett förslag till avhandlingsplan inom aktuellt forskningsområde. Samtliga handlingar ska bifogas digitalt i ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 23.59 sista ansökningsdagen.
Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.
Linnéuniversitetet är en arbetsgivare som uppfyller kraven i den Europeiska stadgan för forskare och följer riktlinjerna för rekrytering. Därför har universitetet fått HR Excellence in Research-certifieringen.
Antal tjänster | 1 |
---|---|
Arbetstid | Heltid |
Företagsnamn | Linnéuniversitetet |
Lön | Fast månads- vecko- eller timlön |
Omfattning | 6 månader eller längre |
Organisationsnummer | 2021006271 |
Typ av anställning | Vanlig anställning |
Yrke | Doktorand |
Yrkesområde | Pedagogik |
Linnéuniversitetet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Växjö. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linnéuniversitetet skickar du in din ansökan senast 2025-01-16.
Källa: Arbetsförmedlingen
Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.
2024-12-18
Mer infoLinköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Norrköping.
2024-11-14
Mer infoLinköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.
2024-12-19
Mer info